Innoveren in de zorg

Innoveren in de zorg

De zorgsector blijft maar groeien en hoe meer wij leren over het lichaam van de mens, hoe meer wij erachter komen dat we nog niet veel weten en kunnen. Het menselijke lichaam is nog niet volledig ontdekt en begrepen. Gelukkig zijn er wel genoeg deskundigen die als Columbus interesse heeft om te ontdekken. Zowel de zakelijke wereld, als de zorgsector zijn massaal bezig met vernieuwingen in de zorg. De technologie van nu wordt uiteraard ingezet om de zorgsector te optimaliseren. De beste innovaties zijn nou eenmaal met behulp van de computer, oftewel de digitale arts van de toekomst.

Data-analyse

Aan de hand van ervaringen is er tot nu toe geprobeerd om het menselijke lichaam te begrijpen. Niemand wist immers wat het lichaam van binnen verborg. Door een mens heel simpel open te snijden wist de mensheid te achterhalen hoe het van binnen eruit ziet. Door de jaren heen is dit natuurlijk verbetert en bijvoorbeeld met een röntgenfoto kunnen we nu zien wat onder het huid zit. Geweldige innovaties zullen zeker nog komen voor de medische beeldvorming. De kern van ervaring is eigenlijk het opslaan en analyseren van medisch data. Zonder het doorgeven van informatie is het natuurlijk niet mogelijk om te blijven innoveren.

Mobiele applicaties

Steeds meer mensen maken nu gebruik van hun mobiele telefoon. Constant zijn ze online op social media en te delen wat zij belangrijk vinden. Gelukkig hebben wetenschappers door dat met mobiele applicaties de zorgsector innoveert. Even snel een foto maken van een afwijking van je huid en een applicatie kan het nog sneller voor je analyseren. Niet alleen de patiënt maakt er gebruik van. Steeds meer artsen gebruiken hun mobiel tijdens het werken. Verschillende applicaties worden steeds nieuwe, groter, beter en vooral handiger om te gebruiken. Makkelijker toegang betekent sneller zorg leveren. De vernieuwingen omtrent mobiele applicaties gaat als een speer.

Artificiële intelligentie

Het meest interessante van nu is het toepassen van artificiële intelligentie. We durven nog niet eens te zeggen wat de mogelijkheden zijn. Robots die ondersteuning geven in de ouderenzorg. Ingewikkelde programma’s die kunnen voorspellen of iemand een operatie overleeft. Steeds meer en meer wordt er gebouwd om ondersteuning te geven aan de artsen. Wie weet hoe snel we de werkwijze van de mensen kunnen vervangen door artificiële intelligentie. Als het mogelijk is om het menselijke brein te nabootsen, moeten de huidige artsen vrezen voor hun baan. Misschien wel de indrukwekkendste innovatie in de zorg wereld: een robot met het vermogen om diagnoses vast te stellen door te communiceren met de patiënt.

Reacties zijn gesloten.