Wat is een e smoker?

Wat is een e smoker?

Je hebt vast al eens iets gehoord over een elektrische sigaret, ook wel e smoker genoemd. Steeds vaker worden deze namelijk gebruikt om traditionele sigaretten te vervangen. In plaats van het verbranden van tabak, zijn er namelijk heel wat mensen die tegenwoordig de voorkeur geven aan het verdampen van een vloeistof. Ben je benieuwd geworden of een e smoker ook wat voor jou is?

De verschillende soorten e smokers

Wanneer je kiest voor een e smoker ga je dampen in plaats van traditioneel roken. In een elektrische sigaret zit namelijk een geschikte e liquid die verwarmd wordt, waarna deze verdampt. Deze damp adem je vervolgens in. Hoewel deze werking bij alle varianten overeen komt, zijn er toch verschillen tussen diverse elektrische sigaretten te onderscheiden. Zo kun je kiezen uit:

POD e smokers

Deze e smokers staan bekend om het kleine ontwerp dat discreet is en makkelijk in je broekzak past. Sommige POD e sigaretten kunnen nagevuld worden met nieuwe vloeistof, maar dit is niet altijd het geval.

Wegwerp e smokers

Wegwerp elektrische sigaretten lijken het meest op de traditionele sigaret. Je kunt deze eenmalig gebruiken, waardoor je ze moet weggooien wanneer ze leeg zijn.

Sub Ohm e smokers

Met behulp van een Sub Ohm apparaat, kun je grote dampwolken creƫren en krijg je veel smaak binnen. Deze e sigaretten zijn groter in formaat en kunnen makkelijk bijgevuld worden met nieuwe e liquids.

De voordelen van een e sigaret

De populariteit van een e smoker is de laatste jaren flink toegenomen. Dit komt doordat het dampen verschillende voordelen kan bieden. Ten eerste ontstaat er geen verbranding bij het gebruik van een elektrische sigaret. Dit maakt het een gezondere keuze, aangezien je nu geen verbrandingsproducten inademt. Toch is het belangrijk om er wel rekening mee te houden dat ook in de e liquids schadelijke stoffen zitten, maar dit is in mindere mate aanwezig dan bij een normale sigaret. Wanneer je al rookt en overstapt op een e sigaret, kan dit dus een betere keuze zijn.

Daarnaast kan een e smoker geschikt zijn om je te helpen bij het stoppen met roken. De e liquids zijn namelijk verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine. Je kunt dus langzaam de nicotine verslaving afbouwen door geleidelijk te kiezen voor een vloeistof met een lager nicotine gehalte dan je gewend bent. Uiteindelijk kun je zelfs overstappen op een e liquid zonder nicotine.

Ben je op zoek naar een e smoker?

Wanneer je benieuwd bent naar het gebruik van een e smoker, kun je eens online rondkijken. Op diverse websites vind je verschillende e smokers, zoals de Sub Ohm, wegwerp en POD variant. Je kunt hier ook terecht voor e liquids met diverse nicotine gehaltes. Vind je het toch nog lastig om een beslissing te maken? Dan kun je kiezen voor een handige starterskit om meteen aan de slag te kunnen, maar je mag natuurlijk ook altijd vragen stellen om meer informatie te verkrijgen voor je een aankoop doet. Zo kun je binnenkort gaan beginnen met dampen met een e smoker die helemaal past bij jouw wensen.

Reacties zijn gesloten.