Wat doet een audicien voor werkzaamheden?

Wat doet een audicien voor werkzaamheden?

De audicien heeft ontzettend veel kennis van audiologie. Wanneer je langskomt in de hoorwinkel in Groningen zal de audicien onderzoeken of je gehoorverlies hebt. Als de oorzaak van het gehoorverlies bekend is, kan een passende oplossing voorgeschreven worden. 

Uitvoeren van testen

Wanneer iemand besluit om een afspraak te maken bij de audicien in de buurt, komt dit doordat er problemen zijn met het gehoor. Dit kan een verminderd gehoor zijn, maar bijvoorbeeld ook een piep in de oren. De audicien in de hoorwinkel in Groningen kan met verschillende tests vaststellen hoe het zit met de gehoorschade en hoe erg het is. Komt de vermindering in gehoor namelijk door een ontsteking in het binnenoor? Dan zal de audicien je doorverwijzen naar de huisarts. Dit kan namelijk met medicijnen verholpen worden. Maar komt het gehoorverlies door beschadiging aan de haarcellen? Dan zal een hoortoestel de volgende stap zijn. 

Hoortoestel indien nodig leveren

Nadat is vastgesteld dat het gehoorverlies komt door schade aan de haarcellen, wordt een hoortoestel aanbevolen. De audicien in de buurt zal samen met de klant beslissen welk soort toestel het meest geschikt is. Heb je liever een toestel wat in je oorkanaal gaat, of een hoortoestel wat buiten de oorschelp rust? Ook wordt het toestel op maat gemaakt, zodat het perfect in je oor past. Zo verlaat je de hoorwinkel in Groningen met de perfecte hulp.

Onderhoud en bijstellen van gehoorapparaat

Natuurlijk blijft een hoortoestel niet voor altijd optimaal werken. Als er dus op een gegeven moment mankementen zijn, kan je altijd langs bij de audicien in de buurt om je te helpen. Deze kan het apparaat bijstellen, of bijvoorbeeld de batterij vervangen. Maar ook als je net de hoorwinkel in Groningen hebt verlaten met je nieuwe hoortoestel, kan je de volgende dag meteen terug als hij niet helemaal lekker zit. Er zijn genoeg mensen die ter plekke niet goed weten of alles goed zit, maar na een dag of twee beter kunnen verwoorden wat er aangepast moet worden. En dit is helemaal prima! Zolang je apparaat uiteindelijk je leven zal verbeteren. 

Reacties zijn gesloten.