Waarvoor wordt een voor botuline toxine ingezet?

Waarvoor wordt een voor botuline toxine ingezet?

Botuline toxine behandeling is een populaire vorm van cosmetische verbetering die wordt gebruikt om het uiterlijk van rimpels, gezichtslijnen en andere tekenen van veroudering te verminderen. Het wordt ook medisch gebruikt om bepaalde aandoeningen te behandelen, zoals spierspasmen, overactieve blaas en zelfs chronische migraine. Maar wat is botuline toxine precies? Hoe werkt het? En wat kun je verwachten van een behandeling? Daar gaan we naar kijken in dit artikel, dus lees snel verder.

Wat is botuline toxine?

Botuline toxine in Den Haag is een geneesmiddel gemaakt van bacteriën. Het werkt door signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, waardoor de spieren niet meer samentrekken en rimpels en gezichtslijnen ontstaan. De meest voorkomende merknaam voor dit geneesmiddel is Botox, maar er zijn ook andere merken verkrijgbaar. Wanneer het goed wordt toegediend door een deskundige, kan botuline toxine rimpels en fijne lijntjes in slechts enkele dagen verminderen zonder pijn of ongemak.

Hoe werkt de behandeling?

Wanneer je jouw arts bezoekt voor een behandeling, zal hij of zij eerst jouw huidconditie beoordelen om te bepalen hoeveel product er nodig is om de gewenste resultaten te bereiken. Tijdens jouw afspraak zullen ze vervolgens kleine hoeveelheden botuline toxine injecteren in specifieke delen van jouw gezicht of hals die gecorrigeerd moeten worden. Het hele proces duurt slechts enkele minuten en je zal binnen 3-5 dagen na de behandeling resultaten zien. In het algemeen houden de resultaten tot vier maanden aan, met herhaalde behandelingen om de drie maanden daarna indien nodig.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met botulinetoxine? 

Botuline toxine kan cosmetisch worden gebruikt om rimpels, fijne lijntjes, kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels in het gezicht en de hals te verminderen. Het kan ook medisch worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen, zoals spierspasmen in de nek of ogen (blefarospasme), chronische migraine (chronische migraine profylaxe), overmatig zweten (hyperhidrosis), overactief blaassyndroom (urge-incontinentie) en meer.

Bron: https://beautyclinic.global/

Reacties zijn gesloten.